1289987033_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Löysin maalimiehen, haukun ja saan makkaraa!"

Heti vapun jälkeisenä sunnuntaina 2.5.2010 kokoontui joukko kiinnostuneita koirakoita perehtymään raunioiden alkeisiin Lappeenrannan Hanhijärvelle. Mukana oli monenlaisia koiria omistajineen; Novan kanssa olimme aivan aloittelijoita. Päivän aikana saimme paljon tietoa ja pääsimme myös harjoittelemaan käytännössä treenaamista. Kahvit ja muut eväät maistuivat vielä hieman koleana kevätpäivänä treenien lomassa.

 

Tutustumispäivän jälkeen jatkoimme alkeiskurssilla, joka jatkui juhannukseen asti. Homma oli niin mielenkiintoista ja kivaa sekä seura mukavaa, että päätimme jatkaa kurssin jälkeenkin keskiviikkotreeneissä. Eri koirat toimivat hieman eri tavoilla, mutta olivat selvästi täpinöissään päästessään tekemään töitä – liekö kannustavalla ilmapiirillä, herkkupalkoilla ja hyvillä leikeillä osansa asiassa? Ympäristö oli haastava myös kaikille ihmistreenaajille, sillä jokainen auttoi toistaan toimimalla maalimiehinä ryhmän koirille. Kun sulloutuu pieneen putkeen ja laittaa oven tai kannen kiinni ja odottaa innosta kuolaavaa koiraa syömään kädestä, muistuu mieleen lapsuuden piilosleikit. Koirat kyllä löytävät etsittävänsä raunioista paljon nopeammin kuin ihmiskaverit….ihmeesti meistä vaan lähtee hajua koiralle....Nuuh!

 

Oman koiran lukemista opeteltiin ja treenattiin koiran ilmaisua. Vaikka Novan haukku yleensä kajahtaa kuuluvasti, piti haukkumista maalimiehen löytyessä erikseen harjoitella. Samoin maalimiehenä toimimista piti itsekin harjoitella. Harjoitukset olivat koirasta selvästi mukavia; Nova oikein odotti ”töihin” pääsemistä autossa. Haamut ja peräänajot sekä puolivalmiit ja valmiit tulivat tutuksi raunioiden sokkeloissa. 

 

Nova on myös lupaava nenäkoira ja raunioiden kautta pääsimme mukaan pelastuskoiratoimintaan. Novan kanssa harjoittelen vasta jäljestämistä; pellolla se jäljesti innokkaasti jälkiäni ja makkarapalkan löydyttyä lähti jäljestämään loikka-askeliani kotia kohti! Samoin tarkkana tyttönä kyllä heti lähtee jäljestämään tietä pitkin, kun haistaa poikakavereiden Romin ja Lucan kulkeneen kotimme ohi....