1309374627_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juhannus Sahanlahdessa

Heips ystävät!

Niin sitä taas oltiin perheen kanssa veneilemässä Saimaalla, jostain juhannuksesta taisivat mainita. No, meillä oli kyllä ihan oma veneperrotapaaminen Salman, Romin ja Lucan kanssa. Samassa paikassa oli vielä kaksi portugeesiakin, joten homma oli meillä ihan hallussa - vesikoirat rules! Katseltiin kokkoa, lenkkeiltiin, riehuttiin, uitiin ja haettiin keppejä vedestä...

Veneily on minusta kyllä tosi hauskaa! Ollaan kaikki yhdessä, koko ajan saa ohimennen rapsutuksia, ja mikä parasta, saan nukkua SOHVALLA! Sekä veneen perässä että sisällä! Kotona en pääse sohvalle (paitsi ehkä silloin, kun olen yksin kotona...), vaan pitää lepäillä omalla pedillä. Venettä on myös helppo vahtia, kun näen hyvin kaiken epämääräisen liikehdinnän ympäristössä. Isäntäväki toisaalta passittaa minut sisälle, jos päästän yhtään vahtiääntä, joten minun pitää tyytyä katsomaan tiukalla ilmeellä mahdollisia jänikseksi pyrkiviä.

Veneilyä harrastavia koiria tuntuu olevan monissa paateissa mukana. Se onkin mukava harrastus, kun tavarat kulkevat näppärästi mukana ja saa olla ihan rauhassa omissa oloissaan. Ei tule kukaan sanomaan, että tänne ei saa ottaa koiria. Satamapaikoissa pääsee tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin paikkoihin, joissa on ihan uudet hajut. Tosin käärmeitäkin saattaa kohdata. Ei me onneksi (ainakaan vielä), mutta Salman väki oli lenkillä nähnyt kyyn! Hyi inhotusta!

Matkanteko on helppoa, sen kun vaan löhöilen sohvalla pää tyynyllä, pelastusliivit päällä tietenkin. Rankempikaan ryskytys ja vauhti ei ole minua häirinnyt, paitsi joskus ei tahdo pää pysyä siinä tyynyllä sopivasti. Silloin ilmoitan mammalle, että voisi tulla siihen viereen istumaan, jotta saan pään syliin.. Romi ja Luca harrastavat purjeveneilyä, jossa vielä kallistellaan puolelta toiselle, me ja Salma mennään reipasta vauhtia moottoriveneillä. Joskus mamma järjestää naksutinkoulutusta minulle veneessä, kun sitä voi tehdä pienessäkin tilassa ja se on kivaa!

Tänä kesänä aion veneillä paljon ja reissuilta on sitten aina ihana palata kotiin. Pienempänä juoksin hihkuen ympyrää kotipihalla, kun olimme tulleet parin viikon reissulta... Mutta, nyt molskis ja hauskoja lomailuja teillekin!