Meille syntyy toivottavasti pentuja toukokuun puolivälissä! Pentueen äitinä on Lola (Santran Samsara) ja isänä Mika (Ran-plan Icepepper), molemmat terveystutkittuja ja hyväluonteisia perroja. Pentue on Lolan ensimmäinen, Mikalla on kaksi aiempaa pentuetta. Pennuista odotetaan vanhempiensa tavoin hyväluonteisia, terveitä ja aktiivisia harrastuskavereita ja perheenjäseniä tuleviin koteihinsa.

Lola on ollut hyvin terve ja on nyt 4-vuotias. Sen silmät on tutkittu kahdesti terveiksi, samoin kilpirauhasarvot kahdesti ja se on PRA vapaa. Sillä on A/A-lonkat, 0/0-kyynärät, selkä on virallisesti kuvattu VA0, LTV1. Säkää ei ole virallisesti mitattu, mutta se on todennäköisesti pikkumaksi (kolme sisarustaan ovat medejä). Lola on läpäissyt spanielien taipumuskokeen (haku, jäljestys, vesinouto, laukausvarma, sosiaalinen) ja se on luonnetestattu viime kesänä (+87 pistettä), samoin testattu konekarhulla. Lolan kanssa on puuhattu monenlaista, harjoiteltu agilityn perustaitoja ja rallytokoa ja se rakastaa uimista.

Emäntänsä kertoo Lolasta seuraavaa : 

"Lola on aina valmis, kun jotain toimintaa on tarjolla. Turbo käynnistyy herkästi. Toisaalta kotona nauttii myös sohvaperunan roolista ja osaa rauhoittua. Lola rakastaa ihmisiä ikään katsomatta, koska jokainen tsäänssi on mahdollisuus saada rapsutuksia. Se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, käyttää ääntään säästeliäästi. Lola rrrrakastaa ruokaa ja uimista. Perheessä Lola hakeutuu mielellään lähelle ja on kaikessa mukana. Kaikki omat ovat tärkeitä ja haluaa, että lauma on koossa. Ei kuitenkaan jahtaa autoja, pyöriä tai juoksijoita, mutta innostuu jäniksen nähdessään ja myös palloista. Ei lähde vapaanakaan pitkälle vaan pysyy lähellä. Nenänkäyttäjänä se on aktiivinen, haistelee jäljet ja käyttää myös ilmavainua. "

Lolan tiedot https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI23077%2F15

Mika on 4,5-vuotias ja sillä on myös A/A-lonkat, 0/0-kyynärät, selkä on kuvattu epävirallisesti terveeksi, silmät on tutkittu vastikään terveiksi, kilpirauhasarvot samoin tarkistettu kahdesti, viimeksi alkuvuonna ja ovat normaalit. Mika on myös MH-luonnekuvattu 7/2017. Näyttelyissä Mika on menestynyt ja on monen maan muotovalio (FI MVA  LT MVA  LT JMVA  LV JMVA  EE JMVA  BALT JMVA).

Mikan emännän kertomaa:

"Mikasta voi sanoa, että se on täysin perusterve ja rautavatsa. Se on keskiaktiivinen, laumaviettinen, miellyttämisenhaluinen, tekemisen intoinen, helppo palkata lelulla ja namilla, pysyy helposti vapaana ja ei ole riistan perässä juoksija, tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, ei ole koskaan tuhonnut mitään, haukkuu erittäin harvoin, ei ole voimakkaasti vahtiviettinen, rakastaa uimista ja noutamista, tykkää tehdä yhdessä ihan mitä vaan ja erityisesti pallo on huippu, tykkää lapsista,suhtautuu ihmisiin ystävällisesti mutta ei ole tyrkky, osaa rauhoittua kotona. Parasta on helppous ja kiltteys ja se, ettei siinä ole yhtään aggressiota. Ei ole koskaan tapellut kenenkään kanssa.

Mikan tiedot https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI49885%2F14

Yhdistelmä Koiranetissä https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI23077/15&ReknoI=FI49885/14

 

Kuvia Mikasta:

Mika%205.jpgMika%20kes%C3%A4%202017.jpgMika%203.jpgMika%2010.jpg

 

Lola

PSX_20190101_213135.jpg