Hetan ja Novan talviriemua

Lappeenrannan palveluskoirayhdistys järjesti itsenäisyyspäivänä 6.12.2012 tokokokeen Lappeenrannan Agility Urheilijoiden hallissa tässä aivan naapurissa. Novan kanssa olimme saaneet koepaikan jo kesällä, jolloin joulukuun tuntui hyvin kaukaiselta asialta :) . Treeniväsymys oli jo ehtinyt iskeä emäntään, ja talviunet kutsuivat houkuttelevasti.... No, kun kerrankin oli mahdollisuus päästä sisäkisoihin, vaikkakin kylmään halliin, piti tietenkin mennä mukaan. Novalle halli olikin tuttu agitreeneistä, mutta myös olimme päässeet tokokurssille sinne, joten oli siellä tehty muutakin kuin rataa.  Mitään tavoitteita ei muuten ollut, kuin vain pitämään hauskaa yhdessä ilman kauheata jännitystä, joka agikisoissa valtaa emännän ja paineistaa sitten koiran.

Alokasluokka oli päivän viimeisenä ja siinä oli 14 koirakkoa. Onneksi saimme numeron 3, joten ei tarvinnut  pitkään odotella. Keskityin siihen, että mennään osio kerrallaan ja että muistan itse kuunnella liikkuria ja kuulostaa koiran korviin mahdollisimman normaalilta. Tällä suunnitelmalla edettiin ja hyvin se sitten toteutuikin, sillä Nova teki hienosti töitä ja itsekään en halvaantunut kauhusta, tuloksena 161 pistettä ja ALO 1 tulos! Luoksepäästävyys 8, kun väisti tuomaria, mutta antoi sitten silitellä. Paikkamakuusta tuli täysi kymppi, vaikka Nova oli keskimmäisenä, viidestä koirasta kaksi lähti aika pian ohjaajiensa luo ja toinen vieruskaveri rähisi ennen liikkeen alkua ohjaajalleen aika lailla. Hyvä häiriönsieto kuitenkin! Vapaana seuraaminen laski pisteitä, sillä Nova oudossa kisatilanteessa paineistui ja jätti etäisyyttä liiaksi minuun. Jäävissä liikkeissä teki hyvät liikkeet, mutta toimi samoin kuin BH-kokeessa ja jäi paikalleen istumaan, kun piti lähteä liikkeen alussa seuraamaan. Muulloin ei näin olekaan tehnyt. Onneksi liikkeet muuten menivät hyvin. Luoksetulo oli vauhdikas. Hyppy oli upea, mutta harmiksi Nova ennakoi liikkurin käskyä ja istui sen kuultuaan sekunnin sadasosia ennen minun käskyäni. 

Kaikenkaikkiaan siis loistava päivä ja niin hyvä mieli! Luulenpa, että emme jää tahkoamaan koulutustunnuksen toivossa, vaan siirrymme harjoittelemaan avoimen luokan liikkeitä. Seuraamista häiriössä pitää treenata, kun kotona ja lenkillä kyllä seuraa tiiviimmin. Onpa taas tavoitteita ja kun nouto ja muutama muu asia saadaan kuntoon, pääsemme ehkä tokon lisäksi pelastuskokeisiinkin vielä tulevaisuudessa :) Jäljestystä onkin treenattu, joten toko ja tottis kuntoon... Super-Nova heart