Vuosi on ollut täynnä monenlaista ja kiirettä, joten blogin päivityskin on jäänyt vähälle. Koirien kanssa on ehditty puuhata ja harrastaa, vaikka korona sotki monet suunnitelmat, näyttelyt ja perui kokeet. Onneksi olemme saaneet olla terveinä!

Syksyllä 2019 Suomeen muuttivat Espanjasta sisarukset Runo ja Ron, jotka ovat ehtineet jo kasvaa nuorisoikäisiksi ja ehtineet käydä Smartdog-testissä - molemmat vaikuttavat todella mukavilta.  Kesän 2019 pentueesta ensimmäisten terveys on jo ehditty tutkia ja viralliset röntgenkuvat ottaa hienoin tuloksin, Lempin ja Upin lonkat A/A ja muutkin kuvat kunnossa! Kultainen Lempi ehti keväällä jopa yhteen näyttelyynkin ja Smartdog-testissäkin neito ehti pyörähtää :) . Kaikki ovat aktiivisissa perheissä ja pentueen harrastuksiin kuuluu monenlaista: metsästystä, agilitya, vetojuoksua, noseworkia, jäljestystä, hakuilua.... paimennustakin on kokeiltu. Kolmen kuukauden korkeassa iässä Miro oli paimennusporukan taitavin paimen! 

Kesän 2018 pentueesta kaikkien terveys on tutkittu. Nuoret neidot Minttu ja Aida ovat suorittaneet spanielien taipumustestit hyväksytysti. Minttu ehti tänä omituisena koronavuonna sentään käydä parissa näyttelyssä ja saada heti ensimmäisen sertinsäkin ja oli myös VSP, joka lämmitti kovasti mieltä. Aidan näyttelyt peruuntuivat koronasulun takia viime tingassa, samoin Lemmyn näyttelysuunnitelmat siirtyivät ensi vuoteen. Viime vuonna sentään ehti Lemmyllä muutama näyttelykäyntikin olla ja nyt kevyemmässä turkissa sienimetsä on kutsunut iloista metsänpoikaa...  Minttu käy isäntänsä kanssa metsällä, ja toimii siinä hienosti, kuten lasten kanssa perheessä ja emännän kanssa muissa harrastuksissa. Aida harrastaa tokoa ja tottelevaisuutta sekä metsälajeja ja rakastaa tekemistä sekä nenänkäyttöä. Indy on aloittanut työuransa homekoirana ja on siinä pätevä nuorukainen.

Kotosalla laumanvanhin Nova (12 v. 9 kk) on arvokas lady, joka pitää huolta koko perheestä. Aina optimistisen (Smartdog-testissäkin toteen näytetty) ja iloisen Hetan (9 v.) kanssa käymme aktiivisesti rally-tokoilemassa ja jäljestämässä. Hetan nenän avulla löytyi metsään kadonnut kännykkä, joten treeneistä on ollut käytännön hyötyäkin! Fani huolehtii tyttären hyvinvoinnista kaikin tavoin ja pieni ilopilleri pitää muunkin lauman liikkeellä tarvittaessa. Jokainen on omanlaisensa Persoona <3 

Ensi vuonna toivottavasti meillä on pentuja ja päästään myös harrastamaan, kokeisiin ja näyttelyihinkin normaalisti. Terveys on kuitenkin tärkeintä ja onneksi koirien kanssa voi kulkea luonnossa, harrastaa väljästi ja nauttia yhdessäolosta ja onnistumisista kotona puuhatessa ja itsekseen treenatessakin. Onneksi ehdimme pitää myös kasvattitapaamisen juuri ennen koronaa, poikkeuksellisesti talvella tammikuussa lämpimässä hallissa. Kiitos kaikille kasvattien perheille ja harrastuskavereille - kiitos, että olette!

Blogin sivupalkkiin päivitetty koirien tietoja ja lisätty kuvia 

Miro%20paimentaa.jpg