Hetan tokoilun koeura avattiin tänään Vapun päivänä Lappeenrannassa LPKY:n kotikisoissa ja hauskaa oli! Jonkun verran jännitti emäntää, mutta ei Hetaa... Alokasluokassa oli mukana 12 koiraa ja olikin osaavaa ja mukavaa porukkaa. Paikkamakuutkin sujuivat rauhallisessa ilmapiirissä, kaikki pysyivät paikoillaan hienosti. Hetalla ja minulla oli vuoronumerona nelonen, joten aika pian pääsimme siitä jatkamaan yksilöosuuteen.

Heta teki iloisesti töitä ja liikkeestä seisomisessakin häntä jäi heilumaan innokkaasti, kun Heta pysähtyi nopeasti paikoilleen. Viimeisenä liikkeenä oli hyppy ja se olikin hauska suoritus myös katsojille, sillä Heta hyppäsi hienosti, seisahtui käskystä, mutta samantien huomasi toimitsijoiden tokotarvikekassit ja ampaisi ihanan aarrearkun luo... se osasuoritus meni sitten nollille, mutta siitä huolimatta saldona oli 170 pistettä ja ykköstulos! Pitihän sitä hiukan tasoitusta antaa muille ;) 

Tässä tulokset osasuorituksista: Luoksepäästävyys 10, paikkamakuu 10, seuraaminen kytkettynä 9, seuraaminen taluttimetta 9,5 , liikkeestä maahanmeno 9, luoksetulo 9, liikkeestä seisominen 10, hyppy 0, kokonaisvaikutus 9, yhteensä 170 pistettä.

Muuten vuoden alun aikana kävimme Hetan, Foxin ja Auroran kanssa emäntineen Vesikoirat ry:n järjestämässä Vappu Alatalon motivointiseminaarissa Lohjalla 1.2. , tietenkin talven kaameimmassa lumipyryssä. Ei väsyttänyt yhtään, vaikka lähdimme aamuviideltä ajamaan, sen verran kamala oli keli. Seminaari oli hyvä. Seuraavana päivänä kävin Mikkelissä kuuntelemassa Tommy Wireniä rodunomaisen käytöksen muokkaamisesta ja sekin oli tosi mielenkiintoinen ja antoisa koulutus. 6.4. osallistuin Hetan kanssa Espanjanvesikoiraharrastajat ry:n järjestämään tokoseminaariin, Pekka Korrin koulutettavaksi. Pekka osaa kyllä niin ihanan selkeästi, kannustavasti ja rauhallisesti kouluttaa, että tuli tälläkin kerralla monta asiaa selväksi ja tavoitteita selkeytettyä! Nyt viime viikolla osallistuin sitten Lappeenrannassa palvelus- ja pelastuskoirakokeiden koetoimitsijakurssille nro 2, joten kohta on sitten koetoimitsijakorttikin kädessä :) .

Talven jäljiltä pitkäkarvaiset kasvatit ovat osallistuneet myös useisiin näyttelyihin, joista mm. Heta sai ERInomaisen Jyväskylästä, Foxille sieltä napsahti avoimen kilpaluokan sijoitus 2., parasnarttu-kehästä 3. ja SA sekä varaserti! Rommin paras sijoitus keväältä oli Vaasasta avoimen luokan 2., SA ja varaserti napsahti sieltä aiemman serti kaveriksi. Näiden jälkeen Hetalta ja Rommilta lähtikin sitten karvat trimmerillä surauttamalla sukkelaan...

Harrastuksista toko ja agility jatkuu ja nyt alkaa sitten lisäksi maastolajien kausi. Novan kanssa jäljestämistä, Hetalle jälkeä ja hakua. LPKY:n maastoleiri viikonloppukin lähestyy....

Foxin kesäjuoksuja odotellaan, että saataisiin pikkuperroja taloon :) . Asiasta lisää lähempänä!