IMG_3057-normal.jpg

Heta pelastaa hukkuvan

Lauantai ja sunnuntai vierähtivät mukavassa seurassa Espanjanvesikoiraharrastajien leirillä Hartolassa Kunkkulan koirakeskuksessa. Heta pääsi mukaan viettämään "laatuharrastusaikaa" emännän kanssa. Ja laadukasta olikin; vesipelastusta treenasimme aamupäivät ja sitten taipumuskokeen eri osioita iltapäivät. Teimme avoimen luokan osioiden suoritukset ja hienosti sujui! Kumiveneen reunalla Heta keikkui hyvin taidokkaasti - ei ole menneet tasapainoharjoitukset hukkaan. No, hyppääminenkin sujui, ja veneen hinaaminen kävi reippaasti. Takaperin piti kiskoa venettä vielä senkin jälkeen, kun oli päästy uimalla vetäen rantaan. 

Hukkuva oli pelastuspuvussaan ja myssyssään ihan oudon näköinen, mutta niin vain Heta meni innokkaasti leikkimään hänen kanssaan veteen ja taisteli kunnolla patukasta. Hukkuva piti myös pelastaa patukasta kiskoen rantaan ja yllättävän kevyesti jaksoi 15 kiloinen Heta hänet kiskoa :) . Hauskaa oli, kun Hetan piti kutsusta hypätä kauimmaisesta veneestä ja hinata lähempänä rantaa olleesta veneestä veteen pudottautunut "hukkuva" maihin. Hukkuva heilutteli samoja patukoita, joiden kanssa oli leikkinyt rantavedessä, mutta Hetapa ei mennyt lankaan... Kun ei emäntä tai hukkuva älynnyt hihkaista "kii", ei fiksu koira tarrannut patukkaan vaikka sitä houkuttelevasti heiluteltiin.... Tätähän olemme treenanneet pennusta asti - patukalle vapautusta vain käskystä. Hyvin osasi koira yleistää, mutta onneksi emäntä hoksasi, mistä oli kyse. Sitten se hukkuvakin raahattiin patukasta rantaan!

Taipumuskokeen osiot sujuivat yhtä hienosti kuin vuosi sitten oikeassa kokeessa. Läpi olisi nytkin mennyt tottelevaisuus, laukauksensieto, haku ja jälki sekä riistapukin nouto vedestä. Kyllä Heta on mainio pakkaus! 

 

 

IMG_2676-normal.jpg

Hiiiop, hiiiop!