Heta%20VEPE%201%20pieni-normal.jpg

Lumien sulettua ja jäiden lähdettyä alkoivat treenikiireet! Kävin Hetan kanssa Kaakon noutajien leirillä 5.5. osallistumassa VEPE-osuuteen eli vesipelastukseen. Saimme hyvin havainnollista koulutusta ja treeniohjeita. Vesi oli vielä tosi kylmää, ja Hetan kanssa panostimmekin enemmän kuivan maan harjoituksiin. Kävimme kyllä kumiveneellä järvellä, mutten raaskinut päästää koiraa paleltumaan järveen. Hyvin Heta pärjäsi noutajien joukossa :) . 

Hetan kanssa aloitimme myös BH-kurssin. Alustavana tavoitteena on syksyllä käydä BH-kokeessa ja läpäistä se. Paljon pitää kesällä treenata, mutta fiilis on kuitenkin hyvä. Tosin Hetan seuraaminen oli talven toppatakkikaudella siirtynyt huomaamatta eteenpäin, joten nyt tarkistetaan paikkaa.... Intoa koiralla kyllä on! Ensimmäinen hakutreenikertakin meni oikein mukavasti maastolajipäivänä Haukkulaaksossa. Sen jälkeen onkin ollut työkiireitä niin, ettemme ole ehtineet hakumetsään yhteistreeneihin.

Nova puolestaan pääsi poikansa Roudan kanssa Kaakkois-Suomen Spanielikerhon mejä-kurssille 18.-19.4. Ylämaalle. Ihmisille opastettiin tarkkaan verijäljen saloja ja koirille tehtiin omat jäljet jokaiselle. Nova sai pitkän jäljen kulmineen, mikä oli hyvää treeniä kokeita ajatellen... Tämä viikonloppu vierähtikin sitten Novan kanssa metsässä mejä-kokeessa. Lauantaina tehtiin jäljet ja siinä synttärilahjani oli ihan korvaamaton... GPS ylitti odotukseni! Kerrassaan näppärää ja tänään siitä oli apua myös jäljen opastuksessa sekä purkamisessa. 

Nova teki hyvää työtä, AVO2-tulos kokeesta! Kolmannella osuudella neljä sorkkaa kiinnosti enemmän kuin yksi, joten Nova lähti tuoreiden hirvenjälkien perään, siitä hukka. Arvostelun loppukaneettina lukeekin " Tänään pieni herpaantuminen himmensi muuten niin erinomaista suoritusta". Hieno koira <3 ! Lisää kokeita kalenteriin............

Heta%20Riehki%C3%B6ss%C3%A4%2020130512%2

Noutava vesikoira Heta äitienpäivänä venereissulla uimassa - voi sitä riemua!