Pitkästä aikaa meille odotellaan pentuja! Pääsiäisenä alkuun saatetut pennut syntyvät aivan toukokuun lopulla, jos kaikki sujuu hyvin. Hetan ensimmäinen pentue täytti juuri kolme vuotta ja nyt haikaratilaukseen lähti pikkusisaruskatras.

Heta (BH SPA RTK3 Santran Quickstep Queen) on nyt 6-vuotias ja ollut hyvin terve. Sillä on A/A-lonkat, 0/0-kyynärät, selkä kuvattu, silmät terveet, samoin kilpirauhasarvot. Hetan säkä on noin 44 cm. Sen kanssa on harrastettu monenlaista; pelastuslajeja, pk- ja verijälkeä (MEJÄ), agilitya ja tokoa unohtamatta. Rallytoko ja nenälajit ovat nyt päälajeina emännän ajankäytön takia, rallyssa on lupa startata mestariluokassa. Heta on aina iloinen ja hyväntahtoinen narttu, jonka häntä heiluu lähes taukoamatta. Kanttia koirasta löytyy kyllä, konekarhutestissä se oli kympin karhukoira, luonnetestissä se sai 157 pistettä ja on alusta- ja laukausvarma, eikä hötkyile pienistä. Spanielien taipumuskokeen Heta suoritti heti 9 kuukauden iässä. BH-kokeen se läpäisi ensimmäisellä kerralla alle 2-vuotiaana. Uimista se rakastaa ja noutaa maalta ja vedestä, sekä myös sukeltelee. Vepeä on kokeiltu ja veneilykin sujuu.

Hetan tiedot koiranetissä https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI59816%2F11  

Pentueen isänä on 5-vuotias komea ja tarkkanenäinen Mac (C.I.B, Nord UCH, SE JV-13, SE VCH Ferdores Kapten Karim). Mac on muotovalio ja jälkivalio, jonka harrastuksiin kuuluvat haku (sök), jäljestys (spår), verijälki (viltspår) ja Nosework, hajuerottelu. Macin säkäkorkeus on 49 cm. C/C-lonkat, 0/0-kyynärät, silmät terveet ja kilpirauhasarvot normaalit sekä TGA negatiivinen (normaali). NAD ja diluutio negatiivinen (normaali) vanhempien tulosten perusteella. Emäntänsä kuvaa Macia ystävälliseksi,  kiltiksi ihmisille ja koirille, se on seurallinen ja tasainen, mukava kaveri. Osaa hyvin rauhoittua, vaikka on nopea ja innokas nenänkäyttäjä, aina valmis hauska treenikaveri ja oppii asiat nopeasti. Ui ja noutaa vedestä, laukausvarma. Ei vahdi, mutta haukkuu ovelle tulijat, kunnes näkee tulijan. Sitten se käy tervehtimässä tulijan häntää heiluttaen. Mac on luonnetestattu Ruotsissa siellä käytössä olevalla virallisella BPH-testillä 15 kuukauden iässä. Macilla on ennestään yksi pentue Norjassa.

Macin tiedot https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=2899042 ja Koiranetissä https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI19993%2F13&R=336 

Yhdistelmän sukusiitosprosentti on 0,50% kuuden sukupolven mukaan laskettuna

Yhdistelmä Koiranetissä  https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI19993%2F13&RekNoE=FI59816%2F11&Sukupolvet=6 

Mac%2020171013.jpg 

Mac

 

Heta%20pirtill%C3%A4.jpg

Heta