Harmittavasti katosivat blogista kaikki kuvat Vuodatus-palvelun sähkökatkoksen takia! No, jos vaikka jossakin välissä ehdin lisäillä niitä takaisin.....

 Iloista porukkaa pelastuskoiraradalla, Routa, Foxi, Rommi, Heta, Nova ja Panda

Heti heinäkuun alussa koitti kovasti odottamani viikonloppu, jolloin kaikki Santran kennelin pennut ihmisineen tulivat meille viikonlopun viettoon! Nova-äidillä riitti lapsosissaan paimentamista, kun Hetan lisäksi olivat paikalla tyttäret Panda ja Foxi sekä pojat Routa ja Rommi. Ihmiset majoittuivat osin jo perjantaina ja koko kööri oli koolla lauantaista sunnuntaihinsmiley.  Lauantaina perehdyimme spanielien taipumuskokeisiin, riistapukkeihin, jäljestykseen ja uimaharjoituksiin vedestä noutamisineen. Illalla jatkoimme vielä lihashuollon merkeissä ja ihmiset pääsivät grillaamisen ohessa uimaan ja saunaan. Ilma olikin aika upea uimiseen ja illanviettoon! Pulinaa koirista ja muusta riitti pitkään... Sunnuntaina jatkoimme raunioradalla, jota saimme luvan käyttää, kiitos siitä LPKY:n porukalle! Sen jälkeen treenattiin vielä agiliidon hyppytekniikan alkeita. Aika meni kuin siivillä ja oli ihana huomata, miten avoimia, iloisia ja työintoisia lapsosia Novalla ja Pojulla oli kasvamassa! Kaikilla oli myös tosi mukavat perheet, jotka ovat harrastaneet pentujensa kanssa järkeviä koirapuuhia ikätasoisesti ja pohjaa luoden. Siitä kiitos kaikille - kasvattajan on helppo saada unen päästä kiinni ilman murheita lapsosista!

Pentutapaaminen aloitti lomakauden, ja sen jälkeen Nova sekä Heta ovat veneilleet Saimaalla, ajelleet Turun saaristossa ja Heta veneili vielä purjeveneessäkin kuin vanha tekijä! On ehditty hiukan jälkimetsäänkin ja käyty kahdesti vanhusten palvelutalossa. Pentutapaamiseksi valmistunut upouusi piha-aita on ollut ihana ihmisten hermoille; enää ei tarvitse pelätä koirien ehtimistä autotielle pihaportilla. Pennutkin saivat painia sydämensä kyllyydestä ilman huolestuneita ihmisvahteja..... 

 Hetan mielestä styyrpuurin puolelta oli hyvät näkymät :)

Heta ja Foxi kävivät Mikkeli kansainvälisessä näyttelyssä 28.7. avaamassa pentuluokassa näyttelykäyntinsä. Reissu oli menestyksellinen kasvattajan iloksi! Foxin saldo oli KP ja ROP-pentu, Heta jäi siskolleen toiseksi ollen myös KP! Molemmat esiintyivät kauniisti. Rommi-veli osallistui Pohjanmaalla samana päivänä näyttelyyn ja oli siellä KP ja ROP-pentu! Hienot arvostelut lapsilla ja iloisen avoimesti suhtautuivat; joku jopa ehti pusutella tuomarin naamankin wink.

Hetan turkki lähti tänään heti eilisen näyttelyn jälkeen ja toivottavasti saamme osallistua vielä loman aikana taippareihinkin, kun yhdeksän kuukauden ikä tulee täyteen ensi viikolla! Paikka on jo alustavasti varauksessa.......... ja haulikkolaukaukset testattu. Heta kerran katsahti ihmetellen ja jatkoi jäljestämistä...... Routa-veljensä oli toiminut ihan samoin, joten hermorakenne on tämänkin suhteen kunnossa!