Eilen lauantaina 2.3.2013 minä, Jaana ja Maija kävimme pikkulikkojen Hetan ja Foxin kanssa Kouvolassa ryhmänäyttelyssä misseilemässä. Tuomarina perrokehässä oli Paula Heikkinen-Lehkonen. Aurinko paistoi upeasti ja lämmitti kasvihuoneessa niin, että siellä oli oikein mukava keli. Hallin tekonurmen kumirouhe oli vaan jauhautunut pölyksi, vihreäksi pölyksi... No, likat pidetiin häkeissään odottelemassa omaa kehävuoroa. Ajatus vihreästä heta-blondista ei oikein houkuttanut...

Molemmat neidit saivat Erittäin Hyvät eli EH-laatuarvostelut. Tuomari piti isommista ja tukevammista perroista. Meidän simpsakat pikkuneidit saivat molemmat arvosteluun maininnan "reipas käytös", mikä olikin hieno saavutus ja tosi hienosti käyttäytyivätkin, ottivat nokosetkin välillä.. Heta sai blondimaisen arvostelun, jossa luki mm. "Hyvä pää, tummat silmät ja erinomainen pigmentti. Hyvä rungon pituus, mutta rintakehä kaipaa vielä lisää tilavuutta ja syvyyttä". Ehta blondi siis!

Tänään sunnuntaina sitten oli Novan vuoro päästä hommiin.... Käytiin pitkästä aikaa agiliitämässä eli yksi tämän vuoden tavoitteista täyttyi nyt! Oman seuran (LAU) hallissa kisattiin agirata ja hyppyrata. Kokeilin ihan uutta taktiikkaa; ensi lämppärilenkki ja sitten koira autoon odottamaan ja vasta juuri ennen omia ratoja pois autosta. Tätä koiraa ei todellakaan tarvitse hetsata eikä viritellä, muuten karkaa mopo! Olen tosi tyytyväinen molempiin ratoihin, vaikka hylätyt radat tulikin. Nova teki töitä tarkasti ohjausta kuunnellen, otti kontaktit, kepit ja putket oikein ja hyppäsi hienosti rimoja pudottamatta. Juu, ohjaaja muisti ohjaussuunnitelmansa, oli päättäväinen eikä hermoillut... Mutta mutta... unohti koiran pari kertaa selän taakse ja niistä sitten tuli hylkäykset. Taidamme kuitenkin jatkaa tätä harrastusta, niin mukavalta se tuntui! Kunhan ohjaajan pää kestää pyörityksessä mukana :) !