1298194636_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nova opiskelee

 

Eilinen lauantai 19.2. vierähti kuuntelemassa Janita Leinosta neljän tunnin luennolla. Aiheena oli radanlukutaito agilityssä ja paikalla noin seitsemänkymmentä kuuntelijaa. Käytiin perusteellisesti läpi ratasuunnittelua, ohjausta, koiran näkökulmaa ja eri tekniikoita. Esitys oli oikein havainnollinen ja myös tyypillisiä virheitä käytiin läpi, katsottiin videoilta. Moni omakin töppäys sai luonnollisen selityksen... Tämä kyllä lisäsi motivaatiota, kun itsekin olen varsin analyyttinen ja pidän siitä, että asiat selvitetään perusteellisesti.

Samalla kävi selväksi se, miten koira aina "aavistaa", mitä aion tehdä. Koiran reagointinopeus on 0,06 sekuntia ja ihmisen 0,3-1,5 sekuntia....... On siis aika mahdotonta tehdä sellaista, mitä koira ei olisi jo tajunnut ennen minua... Siksi koira pitää myös palkata aina suorituksesta, koska se kyllä teki niin kuin ohjaaja näytti. Ohjaaja vain ei aina huomaa ohjanneensa väärin.

Nova pääsi tänään heti aamusta opiskelemaan uudelta DVD:ltä tekniikoita. Tarkkaavaisesti neiti istuikin TV:n edessä ja seurasi opetusta! Muuten eivät kyllä mitkään ohjelmat Novaa kiinnosta, mutta nyt tuli kerrankin asiaa sen mielestä!

Viikolla onkin ollut koiran mielestä tylsää, kun on ollut kova pakkanen ja juoksutkin alkoivat ystävänpäivänä. Ei ole päästy lenkeille Lucan ja Romin kanssa, mutta käytiin kyllä leikkimässä Salman kanssa.

Pentuja syntynee meillä sitten syksyllä, jos mitään erikoista ei tapahdu!