Foxi, Heta, Rommi ja Nova-äiti


Heti vuoden vaihteen jälkeen Novan ensimmäinen pentue terveystarkastettiin. Pohojanmaan poika Rommi emäntineen ajeli Suomen poikki meitä ja eläinlääkäriä tapaamaan, mukana Vilkku ja pikkuemännät. Jälleennäkeminen oli riemukas ja Foxikin ehti mukaan riehumaan. Seuraavana aamuna perjantaina 4.1.2013 lähdettiin porukalla Imatralle Sarkasen kuvattavaksi, silmäpeilaukseen ja verikokeisiin. Juniorit saivat nokoset...... Routa kävi sitten heti matkoilta palattuaan seuraavana maanantaina samassa paikassa tutkittavana ja Panda tutkittiin Vihdissä. Nova pääsi vain verikokeisiin.

Tulokset olivat oikein mukavat, Pandan vastauksia vielä odotellaan tätä kirjoittaessani. Kilpparit normaalit, TGA:t negatiiviset, silmät terveet ja kyynärät sekä lonkat kunnossa, patellat paikoillaan. Selätkin kuvattiin epävirallisesti ja nekin ok. Nova-äidin kilpparit ja TGA olivat kaikki kunnossa edelleen 4 v. 9kk iässä :) . Nyt sitten voi joka karvakorva ryhtyä treenaamaan myös hyppelyä vaativia hommia!

Tavoitteita vuodelle 2013

Novan suhteen tavoitteena on päästä kisaamaan MEJÄ-kokeissa niin, että avoimesta luokasta tulisi niitä kaivattuja ykköstuloksia ja päästäisiin voittajaluokkaan. Tokossa treenataan avoimen luokan liikkeitä ja koepaikkoja metsästetään sitten loppukesälle. Treenaamme pelastusjälkikokeeseen kevään ja kesän aikana, tavoitteena saada se läpi joko tänä tai ensi vuonna. Ja mikäli emännän pää kestää kieputusta, agiliidossa on tavoitteena päästä myös uudestaan kisaamaan ykkösluokkaan...

Hetallekin on tavoitteita mietittynä. Jos nuori neiti malttaa mielensä, tähtäimessä on BH-koe ja sitten tokon alokkaat. Tässä mennään kuitenkin murkkukoiran mukaan, kiire ei ole mihinkään, ja paikkamakuuta harjoitellaan. Jälkihommien treenaaminen jatkuu sekä pelastusjäljen että MEJÄ:n osalta. Rauniotreeneihin ei päästy koko viime kesänä, kun olivat samaan aikaan agin ja tokon kanssa, joissa jo käytiin vuorotellen.... Kuitenkin raunioiden ja haun alkeita yritetään saada mahtumaan mukaan. Agilityn treenaaminen jatkuu ja paljon on harjoiteltavaa, kun vasta nyt hypitään sitten rimoja, treenataan kontaktiesteitä ja keppejä.

Kalenteri voi näyttää hurjalta, joten sen mukaan tavoitteita sitten viilataan, miten on mahdollista treenata ja saada koepaikkoja :) Pentusuunnitelmia

Mietinnässä on Novalle sulho syksyn juoksuja ajatellen. Jos asiat menisivät hyvin, voisi meillä olla taas talvipentuja.  Ja sitten lähestyykin se aika, jolloin pikkulikkojen poikakavereita mietitään.... Lähempänä tiedän enemmän suunnitelmista, jotka nyt ovat vasta kehitteillä. Tavoitteena on kuitenkin saada aikaan hyvällä "vääntömomentilla" varustettuja mukavaluonteisia, terveitä harrastuskavereita!