BH%20Heta%2020130907-normal.jpg

Eikös koe- ja kilpailukirjan kannen koira näytäkin ihan Hetalta?

 

Tänään oli Hetan kesän treenitavoitteen täyttymisen jännityspäivä, palveluskoirien käyttäytymiskoe eli BH-koe Lappeenrannassa. Hetan kanssa on ollut mukava treenata, innokkuus ja iloisuus paistaa koirasta. Ei tottissuoritus vielä valmis ole, mutta mukavan näköistä ja iloista yhteispeliä meillä on Hetan kanssa joka kerta ja siitä olen ylpeä! Heta on koulutettu positiivisen vahvistamisen keinoin, naksulla ja oikeista suorituksista vahvistamalla, ei lainkaan houkuttelemalla tai korjaamalla. Koiran on pitänyt itse miettiä, mikä on kannattavaa ja mitä haluan sen tekevän. 

Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja koejännitystä oli sopivasti. Jännitystä lisäsi se, että Hetan parina suorittamassa oli agilitytreenikaveri, jonka kanssa yleensä vain vilkaisu on riittänyt, kun siitä on sännätty yhdessä riehumaan ja hauskanpitoon.... Toiseksi suurin koirahäiriö siis, vaikkakin positiivinen (sisko olisi ollut suurin...).  Sirun lukeminen ja ilmoittautuminen menivät rennosti. Seuraaminen oli alussa hieman vaisumpaa, kun yleensä ei hihnassa tätä liikettä tehdä. Nopeasti Heta kuitenkin pääsi oikeaan moodiin ja paransi tuomarinkin mukaan tekemistään homman edetessä ja oli energinen. Kontaktin pitämisen häiriötreeniä ei ole tehty lainkaan, mutta siitä huolimatta hienosti neiti piti kontaktia seuraamisessa ja henkilöryhmässäkin kuljettiin yhdessä. Ilman hihnaa seuraaminen sujui myös hienosti, ja kun tehtiin ensimmäistä kertaa ilman palkkaa näin pitkään, kahdessa viimeisessä kulmassa Heta kävi tsekkaamassa, että eikö sitä palkkaa todellakaan tule toiselta puolen. Täyskäännökset menivät vauhdilla perää heittäen. Jäävät liikkeet olivat "varmaa hetaa" ja maahan menossa koira putosi suoraan jaloiltaan siihen paikkaan. Luoksetulo oli tuomarin mukaan energinen ja Heta tuli suoraan sivulle hienosti, kuten ollaan tokoa varten harjoiteltu :) . Tuossa vapaana seuraamisessa alkoi paikallaanolossa ollut koirakaveri ensin haukkua ja sitten lähti kohti omaa ohjaajaansa, mutta Heta kuitenkin teki omaa työtään hienosti. 

Hetan paikallaanolo meni hyvin, vaikka neiti nousikin paikoillaan istumaan suorituksen lopulla. Kaupunkiosuudessa ainoa jännittävä asia oli Hetan mielestä häiriökoirana toiminut musta uroshoffi, joka ei sekään ensinäkemän jälkeen enää jännittänyt. Videolta oli mukava jälkikäteen katsoa, miten meillä meni. Loistofiilis jäi tästä päivästä ja nyt vaan sitten suunnittelemaan uusia tavoitteita! Loisto-Heta!

Ja pitää tässä nyt mainita, että Nova saavutti ensimmäisen AVO1 tuloksensa MEJÄ-kokeesta 4.8.2013 Luumäellä :) ... Ja että pikkupennut voivat hyvin, kehittyvät ja kasvavat ja ovat saaneet jo osan nimeään; tyttö on Aurora ja poika Borealis syksyn ensimmäisten revontulten mukaan!