20230806_183833.jpg

Helmi, Santran Dulzura Beso

Tänä vuonna vietimme Helmin ja kavereiden kanssa monta mukavaa hetkeä metsässä, jälkitreeneissä ja verijälkikokeissa. Helmi täytti juhannuksen aikoihin kaksi vuotta ja saavutti verijäljeltä eli MEJÄ-kokeista jälkivalion arvon 27.8.2023 Vekaranjärvellä. Kausi olikin menestyksekäs, kun arvoon tarvittavat tulokset saatiin kokoon vain seitsemällä kokeella! Lisäksi Helmi ehti startata myös koeuransa Nosework-kokeissa, kun Joutsenossa se nuuskutteli ensimmäisessä kaikkien etsintämuotojen kokeessaan ykköstuloksen, KEK1 sadalla pisteellä ja kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Helmi on selvästi nenäkoira. 

Mejä-kokeissa kävivät kasvateistani hienoin tuloksin myös Miro (Santran Manolito)  ja Lempi (Santran Maribel), joka palautui hienosti keväisten pentujen jälkeen. Agilityssä kunnostautui Helmin sisko, sijoitustyttöni Bonbon (Santran Dulzura Bonbon), joka kisaa medeissä hyppyradoilla 2-luokassa ja agilityradoilla 1-luokassa. Ansa-sisko (Santran Dulzura Berta) kisaa myös hyppyradoilla ykkösluokassa.

Näyttelyissä pyörähti Miro useammankin kerran komistelemassa (SA), Helmi, Bruno ja Bonbon hakemassa tarvittavat tulokset harrastuksiin, Ansa hakemassa sertin ja ROP-tuloksen, Maisa (Santran Dulzura Bella) varasertin. Sijoitusurokseni Kapu (Capitan de las Columnas de Melkart) kävi kanssani Mikkelissä näyttelyssä ilman harjoittelua ja EH sieltä saatiin nuorten luokasta silti.

Kesäkuun alussa koitti se päivä, jolloin lauman matriarkka Nova lähti sateenkaarisillalle täällä kotona luottoeläinlääkärin avustamana. Ikää kertyi 15 vuotta 2,5 kuukautta. Vanhuus tuli hiljalleen, ja piti tehdä raskas päätös. Hiljalleen kotona totuteltiin uuteen marssijärjestykseen, kun Heta, Fani ja Helmi jatkoivat kolmistaan laumassa. 

Lempin lapset lähtivät omiin koteihinsa huhtikuun puolivälissä ja mukavia uutisia on kuulunut pitkin vuotta. Jäljestystä on harrastettu innokkaasti, harjoiteltu koulukoiraksi, opeteltu äänipainikkeiden käyttöä ja käyty näyttelyssäkin. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna tavattiin isommalla porukalla ja mukana oli muitakin kasvatteja. Aurinkoinen sää suosi ja metsätreenien lisäksi harjoiteltiin uimista ja syötiin eväitä.

Kiitos kasvattieni perheille aktiivisuudesta!