Sain blogihaasteen Novan pojan, Rommin emännältä Marilta. Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:


1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 2. Myös haastajan 11 kysymykseen pitää vastata. 3. Haastetun pitää kertoa 11 kysymystä ja haastaa uudet bloggaajat. 4. Haastetun pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa. 5. Pitää kertoa, että heidät on haastettu. 6. Ei takaisin haastamista.


Jotta säästäisin lukijoita (ja itseäni ;) ), vastaan vain Marin esittämiin kysymyksiin....


1. Ketä karvaisia laumaasi kuuluu? Rotu, sukupuoli, ikä? Laumaan kuuluu espanjanvesikoiranartut Nova 4v 10kk sekä Heta 1v 3kk, lisäksi ajoittain hoidossa käy Hetan sisko Foxi, joka on sijoituksessa. Meillä asuu myös kääpiöluppakorvakani Lili ja väliaikaisesti naapuritallissa ylläpidossa russponitamma.

2. Miksi olet päätynyt kyseiseen rotuun/rotuihin mitä sinulla on? Tutustuin ensin tuttavan espanjanvesikoiraan ja ihastuin rotuun. Sen jälkeen yksi työkavereistani hankki perron ja kehui koiraansa niin kovasti, että sitäkin piti yhdellä reissulla tavata. Tämän jälkeen kävin tutustumassa useampaan perroon ja vakuutuin siitä, että perro on SE koira meille.

3. Koirassasi parasta? Novassa parasta on kova työinto, äly ja kekseliäisyys koulutustilanteissa, klikkeri on sen suosikkikoulutusväline. Se tarjoaa innokkaasti erilaisia toimintoja. Lisäksi oma väki saa laittaa koiran vaikka solmuun, se on kärsivällinen. Hetassa parasta on iloinen mieli, naurava naama, heiluva häntä ja sitten se iso työmoottori, jolla se pennusta asti on osallistunut hommiin.

4. Koirasi ärsyttävin piirre? Novalla ärsyttävintä on epäileväinen suhtautuminen oudoissa tilanteissa. Hetalla murkkuikäisen koiran "korvien katoaminen" .

5. Mitä syötät koirallesi? Toistaiseksi nappuloita, Hill'sin Natures best. Juuri tänään osallistuin barffauskurssille ja mietinnässä on siirtyminen osittain raakaruokintaan. Kokonaan se ei oikein onnistu, koska kesäisin veneilemme paljon, ja veneen jääkaappi täyttyy ihmisten ruoista.

6. Olisitko valmis ottamaan lisää koiria? Ja jos niin olisiko rotu sama vai jokin muu? Tällä hetkellä kaksi koiraa on riittävästi, vaikka koko ajan mietinkin, että voisihan sitä jossain vaiheessa kolmattakin harkita, kun muille tulee ikää lisää....... Rotu on varmaankin perro <3 .

7. Onko koirasi käynyt eläinlääkärillä muutoin kuin rokotuksilla? Eli onko teillä sairastettu? Terveitä on oltu (kop, kop). 1,5 vuotiaana Nova sairasti hurjan ripulin. Hetalla on ollut silmätulehdus ja toisessa korvassa hiivaa, kun äitinsä hoiti niin antaumuksella nuollen tytärtään. Menivät nopeasti ohi molemmat eivätkä ole uusineet.

8. Mitä harrastatte ja missä määrin koirasi kanssa? Harrastuksia on paljon, ja pitäisi varmaan keskittyä harvempiin lajeihin, mutta kun perron kanssa voi tehdä niin monenlaista. Novan kanssa: agility, toko, pk-tottis, mejä, pelastusjälki ja vähän raunioita. Hetan kanssa: agility, toko, pk-tottis, mejän ja pelastusjäljen alkeet, nyt lisäksi flyball-kurssi meneillään.

9. Mistä koirasi nauttii? Nova nauttii ruoasta, jäljestämisestä, älytreenistä ja yhdessä olosta, myös veneilystä. Heta nauttii kaikesta tekemisestä ja sylissä selällään makaamisesta, rapsutuksista ja se rakastaa pussailla kaikkia, jotka ottavat pusut vastaan.....

10. Miten koirasi suhtautuu toisiin koiriin? Uroksiin/narttuihin? Entä eri ikäisiin? Nova suhtautuu rauhallisesti kaikkiin, jotka suhtautuvat siihen rauhallisesti eivätkä pyri lähikontaktiin. Kavereiden kanssa leikkiminen sujuu ja selvästi rakkaita kavereita on, poikia... Narttuihin suhtautuu nartun iästä riippuen kunnioittavasti tai alistavasti, näyttää arvojärjestyksen ja sitten ollaan rauhassa. Enemmän kuitenkin haluaa pitää etäisyyttä. Heta on nyt epävarmassa murkkuiässä, ja suhtautuu uteliaasti muihin koiriin, herkästi pyytää leikkimään ja osaa toimia rauhallisesti muiden kanssa. Kauempana näkyvät koirat pöhisyttävät epävarmaa pikkuteiniä, mutta harrastuksissa pärjää hyvin.

11. Mitä ominaisuuksia haet koirilta? Mitä ominaisuuksia arvostat koirissa jo pentulaatikolla? Haen hyvää tekemisen meininkiä, mukavaa luonnetta, terveyttä. Haen harrastuksiin sopivaa koiraa, jonka kanssa on mukava elää myös arkena, jolloin ei ehdi aina jatkuvasti aktivoimaan. Siis hyvä hermorakenne on tärkeä. Pentulaatikolla arvostan sitä, että pentu tykkää olla ja puuhata ihmisen kanssa, on reipas, osaa rauhoittua ja olla levollinen, ottaa kontaktia, eikä säiky ääniä tai muuta.
​Minun kysymykseni seuraaville vastaajille on tässä:

1. Keitä karvaisia kuuluu laumaasi? Rotu, sukupuoli, ikä? 

2. Jos omistat rotukoiran, mikä vaikutti kennelin /kasvattajan valintaan?

3. Miten olet päätynyt rotuun / rotuihin, joita sinulla on?

4. Mikä on koirasi ärsyttävin piirre?

5. Mikä on koirassasi parasta?

6. Mitä harrastat ja minkä verran koiran kanssa? Paljonko käytät viikossa aikaa koiran kanssa harrastamiseen ja lenkkeilyyn?

7. Miten / millä metodeilla koulutat koiraasi?

8. Millainen koirasi terveys on ollut? Mitä se on sairastanut?

9. Miten olet itse muuttunut koiran myötä? Mitä koirasi on opettanut sinulle?

10. Miten muut perheen / lähipiirin ihmiset osallistuvat koiran hoitoon, kasvatukseen ja koulutukseen?

11. Minkä neuvon antaisit koiran hankkimista pohtivalle?


Haaste lähtee Novan toisen pojan, Roudan kotiväelle http://sirtotoro.vuodatus.net/, Hetan sedän Göstan omistajalle Outille http://www.harjunhaukut.com/  , Karri-koiran omistajalle Katjalle http://perroporinaa.blogspot.fi/  ja Novan siskon emännälle Marjolle http://perrotypy-viva.vuodatus.net/ .