1289986810_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitkän pähkäilyn jälkeen sain avatuksi Novalle blogin. Tervetuloa seuraamaan perrotyttö Novan vauhdikasta menoa!

 

Neiti Nova saapui meille huhtikuussa 2009 1-vuotiaana murkkutyttönä Uudestakaupungista. Sen jälkeen meillä ei olekaan ollut hiljaista ja tasaisen tylsää, vaan neiti on tuonut tullessaan ihan uudet harrastukset, uusia ihmis- ja eläintuttavuuksia sekä lenkkaripohjia kuluttavan lenkkeilyvauhdin!

Nyt, puolentoista vuoden yhteiselon jälkeen, voin kyllä sanoa saaneeni Novan myötä kotiin aikamoisen pakkauksen koiraenergiaa! Lisäksi tietämykseni ja kokemukseni koirista on kasvanut monisatakertaiseksi aiempaan nähden. Nova on perheemme ensimmäinen koira, joka on tehokkaasti valmentanut meitä koirien maailmaan ja ajatuksenkulkuun. Lähipiiriinkin on tartutettu perrokuume; Novan siskontyttö muutti juuri ystävien tyttären koiraksi.

Omanarvontuntoinen, ystävällinen, nopea ja vauhdikas typy Nova onkin. Kotona ollaan kuin ellunkanat, levollisesti retkottaen, mutta kun lähdetään hommiin, alkaa tapahtua. Intoa ja vauhtia riittää vaikka muille jakaa - tätä koiraa ei ole vaikea motivoida! Kummipoika tiivisti ytimekkäästi Novan olemuksen tokaisuun: " ..ja se on vielä niin älykkään näköinenkin!" . Hmmmm, tuota on tiukoissa paikoissa hymyssä suin muisteltu...

Harrastuksiin kuuluu agiliito, rauniot ja pelastuskoiraksi opiskelu. Kesällä kävimme kolmesti paimentamassa lampaita ja kyllä perro rotunsa taustat muisti! Lampaat saatiin kasaan ja kuljetettua rivakasti. Lisäksi autoilu on iiiihanaa ja veneily Saimaalla ihan lempparia. Kotona Nova toimii myös "haliterapeuttina"...  Kavereiden kanssa telmiminen on myös niin hauskaa, että silloin on vauhdissa pitelemistä!

Kesällä 2010 kävimme Kokemäellä Pertti Vilanderin arvioitavana. Peetsa kuvasi Novaa lyhyen luonnetestiradan mukaan mm. seuraavasti: hieman pehmeä, erittäin toimintakykyinen, tervepäinen koira. Tästä toimintakyvystä olemmekin saaneet näyttöä useasti, kun koira ehtii tehdä ratkaisunsa, jos ihminen ei reagoi nopeasti.

Haaveissa on pennuttaminen, ehkä kesällä 2011, jos kaikki menee hyvin. Kävin Kennelliiton kasvattajakurssin lokakuussa 2010 ja kennelnimi on pohdinnassa. Nova on taustaltaan työkoira ja isoisänsä on rotuunotto, joten toimintakykyä ja hyvähermoisuutta haluaisin sen periyttävän pennuilleenkin. Penneleistä toivon toimeliaita harrastuskoiria, jotka osaavat rauhoittua kotona lepäämään, vaan ei sohvaperunoita. Perro on onnellinen, kun saa paljon työtä, aivotyötä, nenätyötä, mitä vaan työtä.......

Nova on ollut hyvin terve. Turkki on tiheä, kihara ja värit ovat säilyneet hyvin, musta mustana ja valkoinen vitivalkoisena (paitsi kurakeleillä...). Fysioterapeutilla käymme muutaman kuukauden välein agility-harrastukseen liittyen, ennaltaehkäisevästi. Ruokin Novaa pääsääntöisesti nappularuoalla ja koira on voinut hyvin.