Täältä tullaan! Luoksetuloharjoituksia hangella

Agility aiheuttaa riippuvuutta - siitä olisi pitänyt varoittaa aikanaan alkajaa... 17.-18.3.2012 järjesti Etelä-Pohjanmaan Espanjanvesikoirat ry agilityvalmennuksen, jossa kouluttajana oli Sanna Kobylin (kennel Concurrido) ja pitihän sitä lähteä ajamaan Suomen poikki sinne! Autoon Nova ja Heta sekä perheen ihmisnaisväki ja töiden jälkeen perjantaina kohti Pohjanmaata. Tiedossa oli mukavia tapaamisia ja molemmille koirille valmennusta, sekä varsinkin minulle uusien kuvioiden hiomista. Lisäksi ihan parasta oli Rommi-veljen tapaaminen heart. Saimmekin yöpyä "sukulaisissa", kiitos Marille!

Nova toimi hienosti, luki ohjaajaa tarkasti ja yritti ottaa selvää lähes ajatuksistani, sillä ohjaukseni olikin sen verran "suuntaa antavaa". Uusia ohjaustapoja tuli liuta kotiläksyksi ja parasta oli se, että yhteistyö koiran kanssa oli mukavaa ja meillä oli hauskaa yhdessä! Pitää ryhtyä treenaamaan vaikeampia juttuja.... Hetakin pääsi kokeilemaan vauvavalmennusta ja minä sain paljon vinkkejä treenaamisen aloitteluun ja pennun opettamiseen agilitykoiraksi. 

Koirasukulaisiakin nähtiin, kun Poju-iskä perheineen osui myös sattumalta samana viikonloppuna Seinäjoelle! Lisäksi tavattiin Hetan serkut Esco ja Tesla ja paljon uusia koirakavereita. Kotiinpäin olikin sitten autossa iloinen "akkalauma" tosi tyytyväisenä, että jaksoi ajella tuhat kilometriä viikonlopun takia. Kyllä kannatti!