1307904627_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sarvipäinen vesipaholainen vauhdissa :)

Koiraharrastuksien parissa on vierähtänyt mukavasti aikaa, laitosetsintäharjoituksissa, agilityssä, raunioilla ja jälkihommissa sekä talkoovuoroissa. Veneily- ja vesikausikin on parhaimmillaan.

27.5. olin kuuntelemassa Esa Viitalaa IPKY:n etsintäkoulutuksessa. Esa kertoi positiivisesta koirankouluttamisesta hyvin tavoitteellisesti ja mukavalla tavalla varsinaisena aiheenaan koiran ilmaisu. Tuli taas paljon ajateltavaa ennen oman koiran treenaamista... Pitäisikö Novalle opettaa kuonoilmaisu, kun hienohelma ei pidä maahanmenosta, jos maa on märkä tai karvat trimmattu eikä samoista syistä siitä ole kiva aina istuakaan. Jälkihommista Nova pitää kovasti. Nenä käy ja häntä heiluu, kun neiti etenee määrätietoisesti kohti maalia ja palkkiotaan. Nyt alkaa myös esineiden ja keppien ilmaisun treenaus jäljellä.

Pääsin mukaan myös meripelastusalukselle seuraamaan osaavan MEPE-koiran työskentelyä. Sattui vain ilta, jolloin tuuli tyyntyi kokonaan, ja koiran oli vaikea saada vainua seisovasta ilmasta. Lopulta kuitenkin maalimies löytyi oikealta saarelta ja koira sai ansaitun palkkansa :)

Veneilykausi Saimaalla alkoi heti vapun jälkeen ja Nova oli innoissaan, kun kaivettiin pelastusliivit esille!  Sen mielestä on ihanaa maata veneen penkillä pää tyynyllä - kotona ei sohvalla saakaan oleskella ;) Keppejä on hauska noutaa vedestä, kunhan ei tarvitse uida. Nova kahlaa vedessä ja loikkii kuin kenguru takaisin rantaa kohden keppi mukanaan, kuten kuvastakin näkyy... Meidän vesikoira on enemmänkin kuivanmaan veneilevä vesikoira, tai poukkoileva vesikenguru. Eipä käy neiti rypemässä likalammikoissa!